Array

V stredu 26. júla sa na mužskom antukovom turnaji EMPIRE Futures Trnava 2017 dohrajú zvyšné zápasy prvého kola dvojhry.                          FOTOGALÉRIA Z TURNAJA        VIDEOROZHOVOR S KEKERČENIM

 

Prvým zápasom na dvorci číslo 13 bol duel medzi hráčom domáceho klubu a úspešným kvalifIkantom Davidom Brnom a druhým nasadeným Čechomm Pavlom Nejedlým. Brna po sľubnom úvode, keď viedol v prvom sete 3:0, to neudržal a napokon prehral 4:6, 2:6.
Ďalšiemu členovi EMPIRE Tennis Academy sa darilo viac, Ukrajinec Filipp Kekerčeni si poradil s Čechom Jiřím Vachtlom 6:4, 6:2.
„Začiatok zápasu z mojej strany nebol najlepší. Robil som veľmi veľa chýb. Pokazil som množstvo forhendov, pokazil som svoj najlepší úder. V prvých šiestich gemoch som možno spravil aj 15 chýb. To je strašne veľa. Dokonca som mal solídnejší bekhend. Na začiatku zápasu som bol nervózny, lebo som toho v aktuálnej sezóne neuhral veľa. Aj keď som bol nasadený a teda favorit, bol som nervózny. Čím viac som však hral, bolo to lepšie, najmä ku konci prvého setu. Cítil som sa pokojnejší a sebavedomejší. V druhom sete, keď som už viedol, som veril, že už mi to vyjde," povedal po postupe Kekerčeni, ktorý v Trnave obhajuje minuloročného semifinále dvojhry.

Vtedy prehral s Patrikom Fabianom 6:7(0), 4:6. „Teraz to bolo skôr o mojich chybách. Súper bol solídny od základnej čiary, ale nemal extra údery, ktorými by ma mohol prekvapiť. Pozor som si dával na return prvého servisu. Podával však všetko na ruku, nie do strán. Obhajujem tu semifinále dvojhry, som namotivovaný. Bolo by fajn vyhrať aspoň dva ďalšie zápasy, ale chcelo by to čo najlepší výsledok. Paťo Fabian tento rok nehrá, tak môžem hrať aj finále," usmial sa piaty nasadený Kekerčeni.

Postupuje aj zverenec Becka Dubrivnyj

Ďalší člen miestnej medzinárodnej akadémie EMPIRE Tennis Academy a zverenec Karola Becka Arťom Dubrivnyj prekvapil a zvíťazil v úvodnom kole dvojhry nad štvrtým nasadeným slovenským tenistom Patrikom Némom 6:3, 6:4. „Bol to pre mňa prvý súťažný zápas na antuke po tom, čo som sa vrátil z juniorského Wimbledonu. Bolo to pre mňa ťažšie. Mal som kvalitného súpera, štvrtého nasadeného. Néma ma kvalitný servis, servoval brutálne. Nesedel mi ani jeho bekhend, bolo to nepríjemné a robilo mi to najväčšie problémy. Som rád, že som to zvládol,“ uviedol ruský tenista, ktorý potvrdil, že na iný typ povrchu si musí zvykať dlhšie. „Na to, aby som si zvykol na nový povrch, mi treba štyri dni, päť dní. Som v tomto trochu nešikovný, treba mi viac času,“ usmial sa a prezradil aj svoje ambície na turnaji v Trnave.

„Je jasné, že by som chcel turnaj vyhrať. Vidím, že na to mám, som pripravený to zvládnuť. Začiatok tejto sezóny som mal dobrý, bol som v Top 30 juniorského rebríčka, chcel som si zahrať na grandslamových turnajoch. Chcem však ešte viac. Na juniorský US Open už nepôjdem, budem hrať iba mužské turnaje,“ dodal 1246. hráč sveta a držiteľ voľnej karty. 

 

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.