Array

 

Termín turnaja v roku 2019: 14. - 21.07.

V tenisovom areáli TC EMPIRE Trnava sa koná aj medzinárodný turnaj do 16 rokov tretej najvyššej kategórie. Turnaj začal písať svoju históriu v Prievidzi, odkiaľ sa v roku 2013 presunul do Trnavy.

Turnaj sa začína kvalifikačnými zápasmi chlapcov a dievčat mladšieho dorastu a o týždeň neskôr v nedeľu vrcholí turnaj finálovými zápasmi. O prvenstvo a body do medzinárodného rebríčka bojuje 32 chlapcov a 32 dievčat z celej Európy. Turnaj je veľkou výzvou hlavne pre slovenských hráčov, keďže sa ho každoročne zúčastňuje slovenská tenisová špička, ktorá sa snaží presadiť v silnej európskej konkurencii.

V roku 2019 sa z našich členov najviac darilo Dušanovi Barancovi, Ele Pláteníkovej a Davidovi Schwarcovi.

Dušan Baranec postúpil do finále dvojhry, v ktorom podľahol Čechovi Jakubovi Jupovi 3:6, 1:6. V semifinále dvojhry bol aj David Schwarc, ktorý nestačil práve na celkového víťaza Jupu 6:7(5) 1:6.

Výkony Dušana Baranca okomentoval tréner Patrik Fabian. "Turnaj hodnotím veľmi pozitívne, Dušan využil šancu na domácom podujatí. Odohral veľa kvalitných zapasov a získal nové skúsenosti. Kľúčový zápas bol určite proti druhému nasadenému, v ktorom si sám dokázal, že je kondične a tenisovo pripravený na akékoľvek dlhe zápasy. Po tri a pol hodine zvíťazil 7:6, 6:7, 6:2. Pre Dušana to bola dobrá príprava na sériu ITF turnajov do 18 rokov, na ktoré ideme o týždeň," spomenul Fabian.

Ela Pláteníková bola vo finále dvojhry, v ktorom sa stretli dve Slovenky. Nina Vargová zvíťazila nad Pláteníkovou 7:5, 6:3.

Na turnaji bol aj tréner a otec Ely Pláteníkovej - Vladimír Pláteník, ktorý zhodnotil výkony svojej dcéry. "Som rád, že sa Ela dostala tak ďaleko na tomto turnaji. Určite ju posunul ďalej a to je dôležité. Tenis ju baví, ale zatiaľ sa sústredila hlavne na školu. Teraz v podstate začína trénovať trochu viac. Chceme to skúsiť sprofesionalizovať aspoň na 2 roky. Páči sa jej možnosť ísť študovať do USA s tenisovým štipendiom, takže uvidíme, ako sa jej bude dariť. Čo sa týka jej progresu, ja osobne som sa jej nemal čas venovať, ale snažím sa jej dať maximum. V ostatných mesiacoch spolupracujeme s Michalom Milkom a Lenkou Juríkovou a musím povedať, že komunikácia s nimi je veľmi dobrá. Ele tu určite prospieva," povedal Pláteník.

 

Víťaz dvojhry chlapcov Jakub Jupa, finalista Dušan Baranec, finalistka Ela Pláteníková a víťazka dvojhry Nina Vargová:

20190721 Jupa Baranec Platenikova Vargova EMPIRE Cup U16

20190721 Jupa Baranec Platenikova Vargova EMPIRE Cup U16 1

David Schwarc s trénerom Gašparetzom:

20190720 Schwarc Gasparetz EMPIRE Cup U16

 

EMPIRE Cup U16 2019-plagat-1

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.