Array

Aj na druhom ženskom turnaji EMPIRE Women's Indoor 2020 sa darí mladej ruskej tenistke Sofii Lansereovej (18), ktorá nezaváhala a postúpila do finále dvojhry na podujatí s dotáciou 25 000 USD v klube TC EMPIRE Trnava.

ROZHOVOR S VÍŤAZKOU ŠTVORHRY MIHALÍKOVOU

JAQUELINE CRISTIAN'S INTERVIEW

Lansereová získala singlový titul minulú nedeľu na prvom turnaji EMPIRE Women's Indoor 2020 v Trnave, keď vo finále zdolala Linu Gjorčeskovú z Macedónska 6:2, 6:3. Teraz má šancu zopakovať minulotýždňový úspech, keďže v sobotu 15. februára zdolala Chorvátku Janu Fettovú 7:5, 6:1.

Lansereová bude hrať v nedeľu od 11:00 v súboji o titul s víťazkou rusko-rumunského duelu Victoria Kanová vs. Jaqueline Adina Cristianová. Rumunka zvíťazila v sobotu 6:3, 5:7, 6:4. "Som šťastná, že som zviťazila, bol to skvelý zápas. Súperka hrala veľmi dobre. Na úvod som začala veľmi dobre, išlo mi podanie, naťahovali sme sa o každý fiftín. V druhom sete začala hrať lepšie ona, ja som pokazila aj jednoduché lopty. V závere som chcela zvíťaziť, ale ona bojovala o každú loptu a ja som sa dostala pod tlak. Ale potom som si povedala, že si musím ísť po výhru a podarilo sa mi to," povedala po postupe do finále Jaqueline Adina Cristianová.

Rumunka hrala minulý víkend za fedcupové družstvo svojej krajiny a proti Ruskám vybojovala jeden bod vo dvojhre."Pre mňa to bolo najlepší deň v mojom živote. Skvelá skúsenosť. Bolo to pekné víťazstvo a vždy je pekné, keď môže reprezentovať svoju krajinu," dodala.

Titul zo štvorhry pre Mihalíkovú s Bondarovou, Mihalíkovou trénerkou Husárová

Slovensko a klub TC EMPIRE Trnava mali zastúpenie vo finále štvorhry, keď sa Tereze Mihalíkovej podarilo spolu s Maďarkou Annou Bondarovou získať deblový titul. V sobotňajšom finále štvorhry si poradili s rusko-českým párom Amina Anšbová a Anastasia Detiucová 6:4, 6:4. "Na tomto turnaji sme hrali o dosť lepšie ako minulý týždeň. Vtedy sme hrali spolu s Annou prvýkrát a nešťastne sme prehrali vo štvrťfinále. Vedeli sme, že finále bude ťažšie, lebo Anšbová používa veľa lobov, je veľmi rýchla a šikovná. Myslím si však, že sme hrali dobre, aj keď sme znervózneli v prvom sete. Vždy sme sa navzájom podržali a aj preto sme nakoniec vyhrali," povedala Mihalíková o triumfe.

ROZHOVOR S VÍŤAZKOU ŠTVORHRY MIHALÍKOVOU

Slovenka hrala oba turnaje EMPIRE Women's Indoor 2020 aj vo dvojhre, vypadla však dvakrát v prvom kole. "Som veľmi vďačná za karty do hlavnej súťaže. Turnaje boli veľmi silné, som vďačná aj za tie zápasy. Boli síce v prvom kole, ale boli tesné. Momentálne som v rebríčku okolo 530. miesta vo dvojhre, súperky boli okolo dvestovky. Jediný rozdiel, ktorý tam bol, je asi ten, že som si neverila, že na to mám a že môžem zvíťaziť. Na tom musím popracovať, lebo so súperkami, ktoré majú so mnou vyrovnaný rebríček, hrám vyrovnane, ale nikdy to neviem dotiahnuť do konca. Štvorhra mi v tomto pomáha, lebo keď zvíťazim v debli, potom si viac verím aj v singli," pokračovala Mihalíková.

Mihalíková spolupracuje už s novou tenisovou trénerkou, Martina Hromca nahradila v tíme skúsená slovenská deblistka Janette Husárová. "Spolupráca vznikla náhodou. Končila som spoluprácu s pánom trénerom Hromcom a hovorila som, že si skúsim nájsť niekoho iného. Trénera som nemala asi mesiac a Janette nám napísala, či si nezatrénujeme spolu s Matejom Búřilom. Prišla som k nej, hrali sme a potom som nemala s kým ísť na turnaj, tak Janette sa ponúkla, že pôjde so mnou. Dobre sme si sadli, veľmi mi pomáha. Som veľmi rada, že spolupracujeme. Sme dohodnuté, že na to ideme naplno," dodala členka TC EMPIRE Trnava a trnavskej EMPIRE Tennis Academy.

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.