Array


V sobotu 29. februára 2020 sa najprv hralo na prvom turnaji EMPIRE Men's Indoor 2020 lotyšsko-ukrajinské semifinále, v ktorom nastúpil Karlis Ozolinš proti Vitalijovi Sačkovi. V druhom semifinále nastúpili proti sebe Slovák Lukáš Klein a Ukrajinec Danylo Kaleničenko, pričom prvý menovaný prehral 4:6, 2:6.

VIDEOROZHOVOR S RIKLOM A ŠÁTRALOM

VIDEOROZHOVOR S KALENIČENKOM

OZOLINS INTERVIEW

Ešte len 17-ročný junior Karlis Ozolinš hral v semifinále dvojhry mužského turnaja proti Vitalijovi Sačkovi odvážne a nad siedmym nasadeným a o 5 rokov starším súperom napokon zvíťazil 6:3, 7:5. „Na začiatku zápasu to bolo pre mňa jednoduché, pretože som podával veľmi dobre. Súper nevedel, ako si má zvyknúť na moje podanie. Na konci prvého setu a potom v celom druhom už na to našiel recept. Za to mu slúži uznanie, bolo to veľmi náročné," povedal Ozolinš v prvej reakcii po semifinále. „Musel som sa sústrediť na každý bod, lebo pri každom fiftíne dokázal využiť ponúknutú šancu a potom získaval výhodu. Získal som napríklad brejk v druhom sete, ale on ma hneď brejkol naspäť, čiže som si na to musel dávať pozor," pokračoval Lotyš, ktorý hrá v Trnave už po tretíkrát. Predtým to však bolo na iných turnajoch. „Hral som tu turnaji do 14 rokov, potom v minulom roku aj na juniorský do 18 rokov. Chodím sem rád, lebo tu je príjemný klub a mám rád aj mesto."

Mladý lotyšský tenista je v juniorskom svetovom rebríčku na výbornom 6. mieste aj preto, že začiatkom tohto roka sa prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom Australian Open 2020. „Bol to len môj tretí grandslam v kariére. Ale prvýkrát som bol v hlavnej súťaži a dostal som sa až do semifinále. Hral som dobre a s mojím trénerom sme zvolil správnu taktiku pred každým zápasom. Bol to skvelý týždeň a dobrá skúsenosť," dodal.

Klein neprešiel cez Kaleničenka

V druhom semifinále dvojhry nestačil slovenský tenista Lukáš Klein na Ukrajinca Kaleničenka po prehre 4:6, 2:6. „Vedel som, že od začiatku musím hrať veľmi aktívne a nedovoliť Lukášovi hrať svoju útočnú hru. Snažil som sa ho držať viac na základnej čiare. Možno som potom aj viac pokazil, ale prinútil som ho hrať dlhšie výmeny," povedal po postupe Kaleničenko.

Titul vo štvorhre pre Rikla so Šátralom

Víťazmi štvorhry na prvom turnaji EMPIRE Men's Indoor 2020 sa stali českí tenisti Patrik Rikl a Jan Šátral. Vo finále zdolali nemecký pár Kai Lemstra/Christoph Negritu 6:3, 6:4. „Vo finále sa mi hralo dobre. Finálový zápas bol jeden z najlepších v Trnave. Myslím si, že sme výborne returnovali, to bol kľúč k úspechu v zápase,“ povedal jeden z dvojice Patrik Rikl. „Dohovorili sme sa, že budeme hrať spolu od tohtoročnej sezóny. Patrik bol minulý rok zranený, ale teraz sme sa dohodli na ďalších turnajoch,“ doplnil Jan Šátral.

 VIDEOROZHOVOR S RIKLOM A ŠÁTRALOM

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.