Termín turnaja v roku 2018: 21. 07. - 29. 07.

EMPIRE Futures Trnava 2018 je mužský turnaj kategórie Futures, ktorý má od sezóny 2017 dotáciou 15 000 USD. Koná sa koncom júla v klube TC EMPIRE Trnava na antukovom povrchu. Na premiérovom ročníku v 2013 zvíťazil vo dvojhre domáci Kamil Čapkovič, na druhom Čech Jan Šátral a v sezóne 2015 triumfoval vo dvojhre člen domáceho klubu Martin Blaško, pričom spolu s Petrom Vajdom získal aj titul vo štvorhre. EMPIRE Futures Trnava 2016 ovládol vo dvojhre Francúz Corentin Denolly, ktorý vo finále zdolal slovenského súpera Patrika Fabiana 7:5, 7:6(2). Pred rokom uspel v singli Ukrajinec Danylo Kaleničenko.

.................................................................................................................................................................

Trnavský mužský turnaj EMPIRE Futures Trnava s dotáciou 15 000 USD sa konal v klube TC EMPIRE Trnava už po šiestykrát. V sezóne 2018 ovládol toto antukové podujatie slovenský tenista Alex Molčan, ktorý zvíťazil vo finále dvojhry nad Čechom Tomášom Jirouškom. Molčan sa stal tretím Slovákom v histórii turnaja, ktorý na ňom triumfoval vo dvojhre.

VIDEOROZHOVOR S MOLČANOM   OCEŇOVANIE VÍŤAZA A FINALISTU

Alex Molčan potvrdil v nedeľňajšom finále pozíciu favorita. Ako piaty nasadený zdolal českého kvalifikanta Tomáša Jirouška 7:6(5), 6:3. Po Kamilovi Čapkovičovi (v sezóne 2013) a Martinovi Blaškovi (v sezóne 2015) sa stal tretím Slovákom, ktorý si z Trnavy odnáša titul. „Začiatok finálového zápasu bol z mojej strany „drevený“. Najmä, keď si to porovnám s tým, ako som hral počas minulých dní. Teraz som sa cítil na kurte oveľa horšie. Podstatné však je, že som nejako dal ten prvý set. Lebo by to bolo úplne iné, kebyže ho prehrám,“ povedal po víťazstve Molčan.

Aj keď svoj finálový výkon nepovažuje víťaz za ideálny, na triumf to postačovalo. „Možno mi pomohli „kraťasy“, v zápase som ich zahral asi aj 30. Neviem, aká bola ich presná úspešnosť, ale myslím si, že som bol v pozitívnych číslach. Skrátenie hry možno súpera aj nalomilo. Aj keď mi ich už na konci zápasu predvídal. Potom mi pomohol aj servis, ale nebolo to až také dobré ako včera alebo predvčerom. Podstatné je však vyhrať. Najmä vtedy, keď sa necítim úplne dobre alebo ideálne,“ uviedol rodák z Prešova, ktorý vybojoval svoj druhý singlový titul na mužskom okruhu ITF.

Ako vníma celú svoju cestu za trnavským titulom? „Cítil som sa fajn. Najťažší bol pre mňa asi prvý a druhý zápas, najmä čo sa týka kondičky. Vo štvrťfinále aj semifinále som sa na kurte už cítil lepšie. Možno už na mňa vo finále doľahla aj únava, na kurte bolo viac ako 30 stupňov.“

Teraz ho čakajú ďalšie turnaje na Slovensku s dotáciou 15 000 dolárov. „Ešte budem hrať v Piešťanoch, potom v Bratislave. Teraz po finále idem domov. Potom na masáž, dobre sa najem, dám si limonádu a zajtra makám odznova,“ usmial sa člen Národného tenisového centra, ktorého vedie Ľubomír Kurhajec.

Víťaz dvojhry Alex Molčan:

foto-0779

Finalista dvojhry Tomáš Jiroušek:

foto-0783

Jiroušek a Molčan s riaditeľom turnaja Tomášom Bolemanom:

foto-0772

Finalisti:

foto-0769

Ďakujeme partnerom:

foto-0785

..........................................................................................................................................................................................

Prehľad doterajších víťazov:

2018

dvojhra: Alex MOLČAN (SVK)

štvorhra: Petr MICHNEV, Tadeáš PAROULEK (CZE)

2017

dvojhra: Danylo Kalenichenko (UKR)

štvorhra: Danylo Kalenichenko, Filipp Kekercheni (UKR) 

2016

dvojhra: Corentin Denolly (FRA)

štvorhra: Danylo Kalenichenko, Filipp Kekercheni (UKR)

2015

dvojhra: Martin Blaško (SVK)
štvorhra: Martin Blaško (SVK), Peter Vajda (SVK)

2014

dvojhra: Jan Šátral (CZE)
štvorhra: Jan Šátral (CZE), Jakub Filipský (CZE)

2013

dvojhra: Kamil Čapkovič (SVK)
štvorhra: Lukáš Marsoun (CZE), Dominik Süč (CZE)

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.