V sobotu 10. januára odštartovali na Slovensku prvé halové majstrovstvá jednotlivcov v roku 2015, konkrétne v kategóriách starších žiakov a žiačok aj so zastúpením našich hráčov. Najlepšie výsledky na nich dosiahol János Fekete. Najcennejším kovom doplnila Jánosa aj Klára Ondrejčeková, ktorá vyhrala štvorhru.

Halové M-SR starších žiakov sa konali v klube TK Slávia Agrofert STU Bratislava na ulici Májová od 10. do 13. januára. V hlavnom pavúku dvojhry figurovali János Fekete, Lukáš Bielik, Adam Arbet, Tomáš Vanko, Tomáš Lánik, Michal Novanský, Stanislav Valent a Filip Žilkay (mladší žiak).

Najúspešnejším z tenistov TC EMPIRE bol János Fekete. Postupne zdolal Paloviča (6:2, 6:3), klubového kolegu Tomáša Vanka (6:0, 6:4), vo štvrťfinále Gondora 6:0, 6:3. V súboji o finále vyzval Adama Behúňa a vyhral hladko 6:1, 6:0. „János sa prezentuje veľmi agresívnym poňatím hry. Súperov dostáva pod tlak, z ktorého buď plynú víťazné údery alebo súperi chybujú. V jednom zápase zatiaľ najviac stratil päť gemov a to mal veľmi ťažký žreb. V prvom kole hral s Palovičom a s ním v lete prehral v dvoch setoch. V druhom nastúpil proti Vankovi, ktorý je deviaty v ročníku a bol prvý nenasadený, no János si poradil suverénne,“ komentoval výsledky Feketeho tréner Miloslav Grolmus.

János Fekete podla vynikajúci výkon aj vo finále, Dušana Oberta zdolal 6:1, 6:3„János získal suverénne víťazstvo, v piatich zápasoch prehral len sedemnásť gemov, čo je tri aj niečo gemov na jeden zápas. Hral agresívne a nebojácne, tento titul si zaslúžil. Takto suverénne som naposledy vyhral M-SR ja,s úsmevom podotkol Feketeho tréner Miloslav Grolmus.

Fekete bol zároveň s Krištofom Minárikom vo finále štvorhry, kde taktiež nezaváhali a dvojicu Behúň, Oberta zdolali 6:3, 6:0

Halové M-SR starších žiačok sa konali v klube TK HSC Piešťany na Hlbokej 92 v rovnakom termíne. Klub TC EMPIRE Trnava mal v hlavnom pavúku trojnásobné zastúpenie -  Klára Ondrejčeková,  Nina Stankovská a Barbora Kmošková.

Barbora ako jediná nenasadená hráčka z našich sa nedokázala presadiť a podľahla v prvom kole Schwarcovej 0/6 2/6. Klára aj Nina stroskotali na rovnakej súperke, konkrétne na Romana Čisovskej. Klára nestačila na svoju súperku vo štvrťfinále a Nina v semifinále. Klára porazila Barianiakovú a Jaškovú, Nina sestru Baraniakovej, Mikušovú a Kadlečkovú. Nina prehrala semifinálový zápas veľmi nešťastne, keď musela svoj zápas skrečovať za stavu 5/7 0/3 pre bolesť ruky. 

Klára sa dokázala presadiť so svojou spoluhráčkou Kadlečkovou vo štvorhre, keď sa stali halovými majsterkami Slovenska pre rok 2015, keď vo finále zdolali Čisovskú a Schwarcovú. Nina musela pre bolesť ruky štvorhru v druhom kole skrečovať a Barbora nestačila v prvom kole spolu s Langerovou na Kláru a Kadlečkovú.

20150113fekete  

János Fekete s trofejou za singlový titul

ZZ113

János s trénerom Miloslavom Grolmusom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.