Termín turnaja v roku 2019:  02. - 10. 03.

Víťazom dvojhry na juniorskom turnaji EMPIRE Cup U18 2019 sa stal Maďar Makk, štvorhru ovládli Slováci Minárik s Feketem

V nedeľu 10. marca 2019 sa skončil v trnavskom klube TC EMPIRE medzinárodný tenisový juniorský turnaj EMPIRE Cup U18 2019. Titul vo dvojhre si z neho odniesol maďarský tenista Péter Makk, medzi dievčatami sa tešila Češka Klára Nováková. Zo Slovákov zaznamenali najväčší úspech Krištof Minárik a János Fekete, ktorí zvíťazili vo štvorhre a obhájili titul spred roka.


Češka Klára Nováková je singlovou víťazkou turnaja bez boja, keďže Bieloruska Dmitrukovová ešte v sobotu odstúpila z turnaja pre zranenie. Vo dvojhre sa tešil z titulu maďarský junior Péter Makk, ktorý vo finále zdolal Francúza Raphaela Perota 6:3, 6:4. „Myslím si, že vo finále som zahral dobre a celkovo som tu počas týždňa predviedol kvalitné výkony. Aj keď som v úvode finále prehrával najprv 0:2, potom som to otočil na 3:2 a napokon som získal prvý set. Mojou zbraňou je podanie, dnes som ho využíval tiež a padalo mi. Dal som veľa es, darilo sa mi z forhendu a aj na sieti. Aj vďaka tomu som uspel," povedal po finále Makk, ktorému sa páčilo v Trnave. „Som rád, že som sem prišiel opäť. Už som tu hral aj na turnaji do 14 rokov."

Štvorhra pre Slovákov, vo dvojhre najďalej Stankovská, Žuffová, Behúlová, Bolebruchová a Pokorný

Spomedzi slovenských tenistov sa vo dvojhre najviac darilo Nine Stankovskej, Yvonne Žuffovej, Biance Behúlovej a Eme Bolebruchovej - všetky boli vo štvrťfinále. Z chlapcov sa medzi najlepšiu osmičku dostal iba Lukáš Pokorný. Vo štvorhre bola v dievčenskom finále Eszter Méri. Víťazkami dievčenskej štvorhry sa stal bielorusko-lotyšský pár Dmitrukovová/Spaková, ktorý zvíťazil nad česko-slovenskou dvojicou Nováková/Méri 6:2, 2:6, 10:8.

Slováci János Fekete s Krištofom Minárikom obhajovali v Trnave minuloročný spoločný titul. Nad slovinskou dvojicou Jan Kupčič/Filip Jeff Planinsek zvíťazili Slováci 5:7, 6:4. 10:6. „Som spokojný, lebo sme obhájili titul. Na začiatku som bol trošku nervózny. Nepadalo mi to tam, ale Krištof ma podržal. Aj keď sme v prvom sete prehrali, v druhom sme už boli lepší. V rozhodujúcom supertajbrejku sme mali trochu šťastie, ale to k tomu patrí," povedal po finále debla János Fekete.

Dvojica hráva spolu štvorhru spolu už od ich 12 rokov. „Sme spolu už šiestu sezónu. Sme dobre zohratí, aj keď v tejto sezóne sa nám veľmi nedarilo. Tu v Trnave sa nám hrá dobre. Našťastie sme obhájili titul a ešte si aj pripísali body do rebríčka, keďže tento turnaj je v tomto roku o kategóriu vyššie," pokračoval Fekete, ktorý prehral na turnaji vo dvojhre už v 3. kole. „Súper z Maďarska bol lepší. Už to nezmením, zimná sezóna sa končí. Nebolo to najhoršie, ešte že sme zvládli túto štvorhru."

Fekete sa najbližšie chystá tiež spolu s Minárikom na juniorské turnaje do Kataru. „Hlavným cieľom v sezóne je dostať sa do Top 100 juniorského kombinovaného rebríčka ITF a super by bolo zahrať si na nejakom juniorskom grandslame. No to by som musel uhrať ešte veľa dobrých výsledkov," dodal hráč TC EMPIRE Trnava.

Supervisor Vladimír Gerhart, víťaz dvojhry Peter Makk, finalista Raphael Perot a riaditeľ turnaja Tomáš Boleman:

Supervisor Vladimir Gerhart vitaz Peter Makk finalista Raphael Perot riaditel Tomáš Boleman IKO 3783

Víťaz Péter Makk: 

Peter Makk IKO 3787

Finalista Raphael Perot:

Raphael Perot IKO 3789

Držiteľmi voľných kariet na ročník 2019 boli:

Chlapci: Lukáš Pokorný, Jakub Kaťuch, Peter Privara, Dušan Baranec, Tomáš Lánik, Lukáš Bielik

Dievčatá: Salma Drugdová, Sara Suchánková, Bianca Behúlová, Oľga Molčanová, Francesca Feodorov, Ela Pláteníková

Prehľad doterajších víťazov:

2019
chlapci: Péter MAKK (HUN)
dievčatá: Klára NOVÁKOVÁ (CZE)
2018
chlapci: Samuel PUŠKÁR (SVK)
dievčatá: Katarína KUŽMOVÁ (SVK)
2017
chlapci: Admir Kalender (CRO)
dievčatá: Lenka Stará (SVK)
2016
chlapci: Jake Hersey (GBR)
dievčatá: Gergana Topalova (BUL)
2015
chlapci: Kacper Zuk (POL)
dievčatá: Sabina Machalová (CZE)
2014
chlapci: Pavel Motl (CZE)
dievčatá: Nikola Doláková (SVK)
2013
chlapci: Phillip Gresk (POL)
dievčatá: Magdalena Frech (POL)
2012
chlapci: Christian Perinti (ITA)
dievčatá: Ana Bianca Mihaila (ROU)
2011

chlapci: Michal Kianička (SVK) 
dievčatá: Kristýna Roučková (CZE)

2010

chlapci: Robin Kern (GER)    
dievčatá: Tereza Smitková (CZE)

2009

chlapci: Adrián Partl (SVK)
dievčatá: Anežka Makovičková (CZE)

2008

chlapci: Ivan Košec (SVK)
dievčatá: Dana Machálková (CZE)

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.