Termín turnaja v roku 2017: 23. 07. - 30. 07.

EMPIRE Futures Trnava 2017 je mužský turnaj kategórie Futures od sezóny 2017 s dotáciou 15 000 USD. Koná sa koncom júla v klube TC EMPIRE Trnava na antukovom povrchu. V sezóne 2015 sa konal tretí ročník. Na prvom zvíťazil vo dvojhre domáci Kamil Čapkovič, na druhom Čech Jan Šátral a v sezóne 2015 triumfoval vo dvojhre člen domáceho klubu Martin Blaško, pričom spolu s Petrom Vajdom získal aj titul vo štvorhre. EMPIRE Futures Trnava 2016 ovládol vo dvojhre Francúz Corentin Denolly, ktorý vo finále zdolal slovenského súpera Patrika Fabiana 7:5, 7:6(2).

..........................................................................................................................................................................................

Ukrajinec Danilo Kaleničenko nenašiel na turnaji EMPIRE Futures v Trnave premožiteľa. Po tom, čo s krajanom Filippom Kekerčenim obhájil v sobotu vlaňajšie prvenstvo zo štvorhry sa na druhý deň dočkal aj titulu v singli, keď si po viac než dvaapolhodinovej bitke poradil s členom domácej EMPIRE Tennis Academy Rusom Arťomom Dubrivným, zverencom bývalého úspešného slovenského reprezentanta Karola Becka. Kaleničenko vyhral po setoch 6:4, 3:6, 6:2 a teší sa zo svojho druhého prvenstva na okruhu ITF.

VIDEOROZHOVOR DANILO KALENIČENKO

V úmornej horúčave to s Rusom Dubrivným, ktorý hral svoje premiérové finále, bola v nedeľu v Trnave bitka od prvej do poslednej loptičky. Trpezlivejší a presnejší bol napokon 23-ročný Kaleničenko, ktorého v bratislavskej akadémii už vyše roka a pol vedie tréner Ján Stančík.

„Vyrovnaný zápas, veľmi ťažký zápas. Najťažšie pre mňa bolo vyrovnať sa a skoncentrovať po ťažkom týždni. Finále debla sme skončili v sobotu neskoro večer a času na regeneráciu pred posledným zápasom v singli nebolo veľa. Bol som dosť unavený,“ priznal Kaleničenko. Fyzicky to však na kurte nebolo poznať. O víťazstve staršieho a skúsenejšieho Ukrajinca napokon rozhodli pevnejšie nervy. „Mentálna stránka. Ani jeden sme nehrali svoj najlepší tenis na turnaji, o tom som presvedčený, no v tomto som bol lepší,“ hodnotil zápas Danilo, ktorému v hľadisku EMPIRE Tennis Academy držala palce manželka a okrem trénera Stančíka aj jeho predchádzajúci kouč Erik Csarnakovics.

„Som rád, že ma prišli povzbudiť. Nechystám nejakú veľkú oslavu, no chvíľu si s nimi určite posedím. Niet veľa času, na budúci týždeň ma čaká ďalší turnaj. Nastúpim však na neho pokojnejší. Po tomto víťazstve ten tlak určite trochu opadne,“ tešil sa Kaleničenko, ktorému začiatkom júla patrila v rebríčku ATP 643. priečka, no vďaka bodom z Trnavy by sa mal posunúť vyššie. Jeho doterajším maximom je 549. miesto z vlaňajšieho októbra

Spokojnosť neschádzala z tváre ani trénera Jána Stančíka. „Už na lige v Nemecku predviedol dobrú formu. A ten debl s Kekerčenim mu vyslovene sedí. Som rád, že na druhý deň zvládol aj singla. V čom bol lepší než súper? Zvládol veľa ťažkých lôpt a bol dobre naladený. V ťažkých chvíľach nestrácal hlavu, čo je v tenise mimoriadne dôležité. Ešte by bolo dobre zaktívniť hru na sieti a potom tých bodov nazbiera ešte viac. Je to výnimočný hráč,“ myslí si tréner Stančík.

 

Prehľad doterajších víťazov:

2017

dvojhra: Danylo Kalenichenko (UKR)

štvorhra: Danylo Kalenichenko, Filipp Kekercheni (UKR) 

2016

dvojhra: Corentin Denolly (FRA)

štvorhra: Danylo Kalenichenko, Filipp Kekercheni (UKR)

2015

dvojhra: Martin Blaško (SVK)
štvorhra: Martin Blaško (SVK), Peter Vajda (SVK)

2014

dvojhra: Jan Šátral (CZE)
štvorhra: Jan Šátral (CZE), Jakub Filipský (CZE)

2013

dvojhra: Kamil Čapkovič (SVK)
štvorhra: Lukáš Marsoun (CZE), Dominik Süč (CZE)

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.