Na podujatí 38. LBS Müller Junior Cup Ulm, ktoré je súčasťou okruhu Tennis Europe, neprehral János Fekete ani jeden zápas dvojhry a získal vôbec prvý titul na turnaji kategórie 2. V Nemecku bol spolu s trénerom Romanom Lobotkom.

Antukový turnaj je zaradený do kategórie 2 a v hlavnom pavúku dvojhry štartovalo dovedna 64 hráčov. János Fekete musel teda na triumf zdolať šesť rovesníkov. Bol nasadenou sedmičkou. „Čo sa týka jeho výkonov, bol som veľmi milo prekvapený. Prvýkrát som si po turnaji mohol povedať, že to bol János, akého som spoznal, keď som priešiel trénovať do TC EMPIRE. To mu prinieslo prvý titul vo dvojhre na turnaji kategórie 2 v kariére. Finále vyhral 6:0, 6:4, no zápas mal vynikajúcu úroveň,“ komentoval výkony Roman Lobotka, ktorý bol s Feketem na výjazde. „Veľká vďaka patrí klubu TC EMPIRE, ktorý mu vytvára podmienky pre jeho ďalšie zlepšovanie a osobnému trénerovi Milovi Grolmusovi, ktorého mi János pripomína, nakoľko som Mila trénoval, keď bol v takom veku ako János,“ uzavrel s úsmevom Roman Lobotka.

Miloslav Grolmus mal trénerské povinnosti v trnavskom klube, ale výsledky svojho zverenca pozorne sledoval. „Veril som, že to môže prísť, lebo János už hral lepšie na tréningoch. Na nedávnom turnaji v rakúskom meste Fürstenfeld hral výborne vo štvorhre (získal tam titul). Vo dvojhre nehral dosť aktívne, ale stále som mu hovoril, že to príde, len nech si rovnako verí a hrá útočne aj vo dvojhre. Okrem toho robil veľa nevynútených chýb, tak sme sa v tréningoch zamerali na ich odstránenie,“ hovoril o forme svojho zverenca Miloslav Grolmus, ktorý pripomína, že Fekete otočil v Nemecku priebeh zápasov.

„Začal viac bojovať. Otočil dva zápasy zo stavu 0:3 v treťom sete. Je to preňho veľké víťazstvo, v rebríčku Tennis Europe poskočí odhadom na 70. miesto. Spojilo sa uňho zopár dôležitých vecí vrátane agresivity, variabilnosti, bezchybnosti hry a bojovnosti  a dostavil sa veľký výsledok. Dúfam, že mu to vydrží do konca sezóny,“ dodáva spokojný tréner Miloslav Grolmus.

Výsledky Jánosa Feketeho [7] vo dvojhre:

1. kolo: Neal LASOWSKI (Nemecko)   6-1 6-1
2. kolo: Philippe Roderich MATEI (Nemecko)   6-2 4-6 6-3
3. kolo: Lucas KRAEMER [10] (Nemecko)   7-6(5) 6-3
štvrťfinále: Nino EHRENSCHNEIDER [4]   3-6 6-3 7-5
semifinále: Cezar CRETU [1] (Rumunsko)   6-7(4) 6-1 6-2
finále: Mihai Razvan MARINESCU [2] (Rumunsko)   6-0 6-4

Finalisti dvojhry na turnaji 38. LBS Müller Junior Cup Ulm:

20150809 Fekete rumunsko

 

Fekete v Nemecku s Romanou Čisovskou a Katarínou Kužmovou:

20150809 Fekete Cisovska Kuzmova  Rumunsko

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.