Titul vo dvojhre na EMPIRE Futures Trnava 2014 (3.- 10. august 2014, antuka, dotácia 10 000 USD) si vybojoval Jan Šátral z Česka, ktorý zdolal svojho krajana Václava Šafránka 6:4, 7:6 (5). Pre víťaza, ktorý si v TC EMPIRE vybojoval aj titul vo štvorhre s Filipským, ide o štvrtý triumf vo dvojhre na turnajoch kategórie Futures, tri z nich získal na Slovensku.

VIDEOROZHOVOR S VÍŤAZOM JANOM ŠÁTRALOM

FOTOGÁLÉRIA Z TURNAJA

  

Hoci sa stretnutie začalo z pohľadu Šátrala zle, a hneď prehrával 0:2, nakoniec sa tešil z víťazstva. „Vždy som mal teraz v Trnave dobré vstupy do zápasov, no dnes som si hneď v úvode prvého setu prehral podanie. Niežeby som bol nervózny, ale „Šafr“ to zahral dobre, čo zápas zmenilo aj takticky. On do toho začal viac chodiť, začal si veriť. Bol to strašne vyrovnaný duel, ťahali sme sa,“ komentoval výsledok Šátral, ktorého súper prekvapil. „Hral agresívne a aj keď sa poznáme, nečakal som to. Väčšinou som bol pod tlakom. Hral dobre z bekhendovej strany,“ pokračoval Šátral, ktorý zdolal o štyri roky mladšieho Šafránka po tretí raz v kariére.

Šátral má zo slovenských turnajov kategórie Futures už dva tituly (Piešťany 2011, 2013), jeden má z tohto roku z poľskej Vroclavi, teraz pridal v Trnave štvrtý. „Na miesto, kde sa vyhraje, sú vždy veľmi pekné spomienky. Je tu super areál, máme všetko k dispozícii. Aj napríklad taká „hlúposť“ ako to, že máme dobré lopty na rozohrávku. Je to dôkaz toho, že sa organizátori o nás starajú. Super turnaj. Rád prídem znova,“ zhodnotil Šátral.  

Po triumfe nepôjde Šátral na turnaj do Srbska, ktorý plánoval, ale bude týždeň trénovať doma. A aké sú jeho ďalšie plány, čo sa týka rebríčka ATP, v ktorom je teraz na 565. mieste vo dvojhre? „To si nechám skôr pre seba. Vždy som chcel ísť na grandslamový turnaj, ale cesta u chlapov tam je vždy ťažká. Uvidíme,“ dodal.

Deblový titul na turnaji EMPIRE Futures Trnava 2014 získala česká dvojica Jan Šátral a Jakub Filipský, ktorá zdolala slovensko-ukrajinský pár Karol Beck/Filipp Kekercheni 6:3, 6:2. 

VIDEOROZHOVOR S JAKUBOM FILIPSKÝM
Jakub Filipský vybojoval v Trnave prvý deblový titul na turnajoch Futures vo svojej kariére, pre Šátrala je to už trinásty. Spolu odohrali zatiaľ len dva turnaje. Prvý pred týždňom v Piešťanoch (prehrali tam vo štvrťfinále práve s párom Beck/Kekercheni) a teraz odohrali ďalší v Trnave. „Hralo sa mi dobre. Som rád, že sa nám tu podarilo zvíťaziť. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj ďalej. Predtým sme spolu nikdy nehrali. Sme dobrí kamaráti, tak sme sa dali dohromady,“ vysvetlil pre tcempire.sk Filipský, ktorý si trochu napravil negatívnu bilanciu s Karolom Beckom. Práve on ho totižto zdolal v prvom kole dvojhry na EMPIRE Futures Trnava. „Na Karola mám trochu smolu, mám s ním skóre asi 0:4. Tak som to teraz aspoň vylepšil. Tu v Trnave je pekný tenisový areál. Som tu po prvý raz a dúfam, že nie naposledy,“ dodal s úsmevom spokojný člen víťazného tímu.

Kliknite pre videá z EMPIRE Futures Trnava 2014

Ďalšie články o turnaji:

Do Trnavy príde Karol Beck

Karol Beck v rozhovore pre tcempire.sk

Filip Vittek v 2. kole kvalifikácie, vypadnutie Chamraza

Košec a Turčan do hlavnej súťaže dvojhry

Partl a Fabian postúpili do 2. kola 

Beck v Trnave: Chcel by som turnaj vyhrať

Vo štvrťfinále dvojhry Beck, Čapkovič, Masár, Milko a Košec

Do semifinále postúpil aj Beck

Víťazmi štvorhry sú Šátral a Filipský

V klube TC EMPIRE bude na turnaji Futures české finále

Šátral má titul zo singla aj z debla

Zľava finalista dvojhry Václav Šafránek, víťaz Jan Šátral; zdroj foto: Ivan Kopčáni

IKO 5617u

Zľava víťazi štvorhry z Česka Jan Šátral, Jakub Filipský; zdroj foto: Ivan Kopčáni

IKO 5446u 

Prehľad doterajších víťazov:

2014

dvojhra: Jan Šátral (CZE)
štvorhra: Jan Šátral (CZE), Jakub Filipský (CZE)

2013

dvojhra: Kamil Čapkovič (SVK)
štvorhra: Lukáš Marsoun (CZE), Dominik Süč (CZE)

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.