V nedeľu 13. februára 2017 sa v klube TC EMPIRE skončil hardový juniorský turnaj EMPIRE Cup 2017, na ktorom sa najviac darilo vo dvojhre domácej hráčke Lenke Starej a z chlapcov Chorvátovi Admirovi Kalenderovi.

VIDEO: PREMENENÝ MEČBAL A ODOVZDÁVANIE CIEN

ROZHOVOR SO SAMUELOM PUŠKÁROM

ADMIR KALENDER'S INTERVIEW

Oba finálové zápasy medzi domácimi tenistkami Lenkou Starou a Barborou Matúšovi a chlapčenské medzi Samuelom Puškárom a Admirom Kalenderom sa mali začať o desiatej doobeda. Dievčenský súboj o titul sa napokon nekonal, keďže Matúšová nemohla nastúpiť pre zdravotné problémy, konkrétne natiahnuté brušné svaly. Titul tak získala bez boja Lenka Staráz TC EMPIRE Trnava, ide o jej druhý singlový v kariére.

Finále chlapcov ponúklo zaujímavý duel a kvalitný juniorský tenis. Viac dôvodov na radosť mal po jeho skončení 16-ročný Chorvát Admir Kalender, ktorý zdolal Slováka Samuela Puškára v dvoch tajbrejkoch 7:6(5), 7:6(4).

„Hral som veľmi dobre, môj súper bol nervózny. Najmä v niektorých momentoch, dôležitých momentoch. Takže som rád, že som to zvládol. Tento turnaj som si obľúbil, v každom zápase som hral lepšie a lepšie. Som veľmi šťastný, pretože toto je pre mňa prvý titul na juniorskom okruhu ITF vo dvojhre,“ povedal chorvátsky víťaz, ktorý si Slovensko obľúbil. Nečudo, veď minulé leto v Žiline bol na podobnom podujatí v semifinále dvojhry. Najbližšie chce hrať na turnajoch Futures v Umagu, potom ho čaká juniorský turnaj prvej kategórie vo Vršare. „Chcel by som sa dostať do prvej stovky juniorského kombinovaného rebríčka ITF,“ prezradil ciele 569. hráč juniorského rebríčka.

Puškárovi pomohol s výberom sýrskeho trénera Hrbatý

Slováka Puškára po finále a dvoch prehratých tajbrejkoch mrzelo, že nevyužil setbaly v úvodnom sete. „V zápase rozhodol prvý set, za stavu 5:4 som mal 5 setbalov. Prestal som hrať aktívne, on to využil. Brejkol ma, potom sme hrali tajbrejk, v ktorom bol lepší, lepšie behal. V druhom sete som mal navrch, aj setbaly za stavu 6:5, on ma za ich nevyužitie potrestal. Hral dobre. Celkovo som však spokojný, bol som predtým dva mesiace chorý. Teraz ide o prvý turnaj, na ktorom sa mi darilo. Išiel som z kvalifikácie až do finále,“ povedal po finále Puškár. 
Vo finále mu v hľadisku drukoval zahraničný tréner, konkrétne Abraham Ibrahim zo Sýrie. „Je to tréner od Dominika Hrbatého, v Turecku trénuje daviscupovú reprezentáciu. Odporučil mi ho Dominik, povedal mi, že je to dobrý kouč. Tak to vzniklo,“ dodal Puškár, ktorý sa chce tiež prebojovať v aktuálnej sezóne do Top 100 juniorského rebríčka ITF. Momentálne je na 1098. priečke.

Víťazi turnaja Lenka Stará a Chorvát Admir Kalender:

IKO 9975-13

Finalista chlapčenskej dvojhry Samuel Puškár a víťaz Admir Kalender s organizátormi:

IKO 9974-12

Prehľad doterajších víťazov:

2016
chlapci: Jake Hersey (GBR)
dievčatá: Gergana Topalova (BUL)
2015
chlapci: Kacper Zuk (POL)
dievčatá: Sabina Machalová (CZE)
2014
chlapci: Pavel Motl (CZE)
dievčatá: Nikola Doláková (SVK)
2013
chlapci: Phillip Gresk (POL)
dievčatá: Magdalena Frech (POL)
2012
chlapci: Christian Perinti (ITA)
dievčatá: Ana Bianca Mihaila (ROU)
2011

chlapci: Michal Kianička (SVK) 
dievčatá: Kristýna Roučková (CZE)

2010

chlapci: Robin Kern (GER)    
dievčatá: Tereza Smitková (CZE)

2009

chlapci: Adrián Partl (SVK)
dievčatá: Anežka Makovičková (CZE)

2008

chlapci: Ivan Košec (SVK)
dievčatá: Dana Machálková (CZE)

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.