Array

Trnava bola v dňoch 13. – 16. júna dejiskom už XXVI. ročníka medzinárodného turnaja SLOVAKIA OPEN 2019 v tenise na vozíku. Na dvorcoch TC Empire sa predstavilo 18 hráčov, z toho dvaja slovenskí reprezentanti.

V semifinále dvojhry si napokon zahrala štvorica najvyššie nasadených hráčov a prvenstvo si prekvapujúco odniesla turnajová „štvorka" Japonec Daisuke Arai. Ten vo finále zdolal najvyššie nasadeného Izraelčana Adama Berdichevského 7:5, 6:4.
S víťazom dvojhry odohrala výborný zápas naša jednotka Marek Gergely, ktorý mu vo štvrťfinále podľahol po vyrovnanom priebehu 3:6, 5:7. V druhom kole prešiel Marek cez Gruzínca Berdzenishviliho dvakrát 6:0 a Tomáš Masaryk cez Čecha Svášeka 6:0, 4:6, 6:3, vo štvrťfinále vypadol so spomínaným Berdichevským 0:6, 2:6.

Štvorhra sa stala korisťou izraelskej dvojice Adam Berdichevsky – Guy Sasson, ktorá vo finále zdolala český pár Michal Stefanu – Tomáš Svášek 6:1, 6:2. Slovenskí zástupcovia Gergely a Masaryk vypadli v semifinále s víťazmi po setoch 2:6,1:6.
Turnaj SLOVAKIA OPEN 2019 sa odohral ako súčasť série UNIQLO Wheelchair Tennis Tour „Turnaj má dlhú a bohatú históriu. V súčasnosti patrí do kategórie Future, ale v budúcnosti by sme chceli ísť do vyššej kategórie, aby sme na Slovensko dostali aj hráčov z užšej svetovej špičky", uviedol predseda SPV a SZTPŠ Ján Riapoš.

Šéf paralympionikov osobitne vyzdvihol skvelé podmienky v TC Empire, kde od roku 2012 našiel tento turnaj nový domov. „Navyše je tu potenciál významného rastu celého vozíčkarského tenisu na Slovensku v spolupráci s TC Emipre", zdôraznil. Deň pred začiatkom turnaja došlo v Bratislave počas tlačovej besedy k podpisu Memoranda o spolupráci medzi SZTPŠ, SPV a TC Emipre Trnava. „Sme plne bezbariérovo vybavení. Máme 16 antukových dvorcov, hotel, a teda všetko na jednom mieste. A chceme pomôcť k naplneniu hlavného cieľa – účasti našich tenistov na vozíku na PH 2020 v Tokiu", uviedol športový riaditeľ trnavského klubu Tomáš Boleman.

Turnaj bol jedným z míľnikov našich hráčov na tejto ceste. „Mojim cieľom je dostať sa minimálne do prvej svetovej 40 - ky, ktorá zaručuje účasť na PH 2020 v Tokiu", uviedol Marek Gergely, aktuálne 48. hráč sveta.

SLOVAKIA OPEN začala písať svoju históriu ešte v roku 1993 a do roku 2011 sa hrávala v Bratislave. Aj vďaka tomuto turnaju sa postupne slovenský tenis na vozíku zlepšoval a naši hráči sa predstavili na PH v rokoch 2004 - 12.

Víťaz dvojhry z Japonska:

Arai Japan

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.