Termín turnaja v roku 2016:  06. - 14. 02.

Do kalendára podujatí sa klub TC EMPIRE Trnava rozhodol v roku 2015 poprvýkrát zaradiť aj ženský medzinárodný halový turnaj EMPIRE Womens Indoor s dotáciou 10 000 USD. Ten sa hrá na novom povrchu Plexipave Plexicushion Prestige, ktorý sa používa na známom grandslame Australian Open.

V nedeľu 14. februára sa posledným singlovým zápasom skončilo desaťtisícové ITF podujatie v TC EMPIRE Trnava. EMPIRE Women’s Indoor 2016 vyhrala vo dvojhre Ruska Jekaterina Alexandrovová, ktorá vo finále zdolala Češku Karolínu Muchovú 6:1, 6:3.

           VIDEO Z FINÁLE SINGLA           VIDEO Z FINÁLE DEBLA        FOTOGALÉRIA EMPIRE WOMEN'S INDOOR 2016

 

Finálový zápas medzi druhou nasadenou Alexandrovovou a štvrtou nasadenou Muchovou trval 72 minút. Vyrovnanejší a presvedčivejší výkon v ňom podala ruská hráčka. „V dnešnom finále som sa cítila dobre, lietalo mi to, ako som chcela. Ale je pravdou, že súperka mi tiež dala zabrať najmä v druhom sete. Začala hrať stabilnejšie. Má nepríjemný servis, ťažko sa mi returnovalo. Predviedla dobrú hru, za ktorú by som jej chcela poďakovať. Zápasy s ňou boli doteraz vždy ťažké. Som rada, že mi to nakoniec vyšlo,“ povedala po triumfe víťazka.

Alexandrovová, ktorá hovorí aj česky, trénuje v Prahe v klube TK Spoje, kde ju vedie otec Jevgenij a Petr Kralert. „Už som tam 8 osem rokov. Majú veľa kurtov a dobré podmienky pre tenis. Preto som sa tam rozhodla ostať," priblížila Ruska. 

Muchová prehrala aj druhý vzájomný duel s Alexandrovovou na okruhu ITF  po minuloročnej prehre na pätnásťtisícke v českom Přerove (2:6, 4:6). „Robila som veľa chýb, nevychádzalo mi to, nevyšlo mi nič. Očakávala som, že budem hrať o trošku lepšie. Súperka však podala dobrý výkon, všetko dohrávala, ja som jej pomohla aj pár chybami,“ hovorila Muchová. Tá otočila včerajší náročný semifinálový duel so Slovenkou Škamlovou vo svoj prospech za nepriaznivého stavu 1:5 v treťom sete. „Bola som dnes trochu stuhnutá, ale nevidela by som v tom príčinu finálovej prehry.“

Riaditeľom turnaja EMPIRE Women’s Indoor 2016 bol Oto Majba, ktorý zhodnotil deväť dní ženského tenisu v Trnave. „Celý turnajový týždeň bol z pohľadu organizátorov úspešný. Sme radi, že v hlavnej súťaži bolo až 9 slovenských a 12 českých hráčok. Prišlo veľa divákov, niektoré zápasy boli veľmi kvalitné, mnoho z nich bolo trojsetových. Z najlepších duelov spomeniem súboj 1. kola medzi našou extraligovou hráčkou Lenkou Juríkovou a prvou nasadenou Maďarkou Rékou-Luca Janiovou. Lenka odohrala dobrý zápas aj vo štvrťfinále proti Chantal Škamlovej,“ dodal Majba.

Vo finále štvorhry uspeli Škamlová s Janiovou

VIDEO Z FINÁLE DEBLA      

O titul vo štvorhre na EMPIRE Women's Indoor bojoval prvý nasadený slovensko-maďarský pár Janiová/Škamlová a slovensko-česká dvojica Juríková/Malíková. Titul si odnášajú prvé menované po tesnom víťazstve 6:3, 2:6, 10:7. „Pre mňa bolo ísť na štvorhru po prehratom singli veľmi ťažké na psychiku, veď som vo dvojhre viedla 5:1 v treťom sete. Snažila som sa vo štvorhre neklesať po mentálnej stránke, ale hralo sa mi veľmi zle. Som rada, že sme to aj napriek tomu zvládli, Réka ma podržala. V dôležitých momentoch hrala dobre,“ povedala Škamlová o finále debla a pridala aj hodnotenie celého turnaja. „Som sklamaná, chcela som ísť do finále singla. Hlavne, keď sa hrá turnaj doma. Keď som videla zoznam hráčok, ktoré tu štartovali, skôr mi to pripadalo ako 25-tisícový turnaj,“ uzavrela Škamlová.

Finalistky štvorhry na turnaji EMPIRE Women's Indoor 2016 s organizátormi (Foto: Ivan Kopčáni):

IKO 2839u

8. HRACÍ DEŇ: Titul z EMPIRE Women’s Indoor 2016 patrí Ruske Alexandrovovej 

7. HRACÍ DEŇ: Škamlová, Šramková aj Muchová sú v semifinále dvojhry

6. HRACÍ DEŇ: Šramková, Škamlová a Juríková sú štvrťfinalistkami EMPIRE Women’s Indoor

5. HRACÍ DEŇ: Juríková vyradila nasadenú jednotku Janiovú, v 2. kole hrá vo štvrtok proti Mihalíkovej

4. HRACÍ DEŇ: V kvalitnom zápase Sloveniek bola úspešnejšia Mihalíková

3. HRACÍ DEŇ: Luknárová postúpila ako jediná Slovenka z kvalifikácie EMPIRE Women’s Indoor

2. HRACÍ DEŇ: V Trnave vyžrebovali 1. kolo kvalitne obsadeného ženského turnaja EMPIRE Women's Indoor

1. HRACÍ DEŇ: Sevastovová: Minuloročné trnavské finále bolo kvalitné

                         V 2. kole kvalifikácie EMPIRE Women's Indoor 2016 je 7 Sloveniek

PRED TURNAJOM:  Na desaťtisícke EMPIRE Women‘s Indoor v Trnave je slovenskou jednotkou Šramková

 

Titul z prvého ročníka hardového podujatia EMPIRE Womens Indoor 2015 v klube TC EMPIRE Trnava si odniesla Lotyška Anastasija Sevastovová, ktorá vo finále zdolala Maďarku Janiovú 6:1, 7:6(3).

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.